Greske myter står for fall

Publisert: 28.02.12

– innholdet kan være utdatert

Det hjalp lite på situasjonen når europeiske medier ganske tidlig begynte å kalle Portugal, Irland, Italia, Hellas og Spania for The PIIGS. Fra dette punktet var det kort vei til neste påstand; den late greker. Dette stemmer derimot dårlig med virkeligheten

I følge OECD arbeider grekerne gjennomsnittlig 2007 timer hvert år. Dette er mer enn noe annet europeisk land. I OECD er de kun to plasser bak Sør-Korea som arbeider desidert lengst. Tyskland på sin side kommer på andre plass av de europeiske landene som arbeider færrest timer. Kun slått av Nederland. I Tyskland arbeider de i gjennomsnitt 1408 timer hvert år. Dette betyr at grekerne arbeider 40 prosent flere timer enn tyskerne. I Nederland arbeider de i gjennomsnitt 1377 timer.

Det greske arbeidslivet er sterkt preget av selvstendig næringsdrivende som arbeider lange dager, mens Tyskland på sin side har et stort innslag av deltidsarbeid. Hvis man kun ser på fastansatte på heltid arbeider likevel grekerne 10 prosent lenger enn tyskerne.

Norge på sin side kommer på tredjeplass i færrest arbeidede timer og på andre plass i produktivitet. Tyskland kommer først på syvende plass i produktivitet. Hellas på sin side kommer på åttende plass blant landene som er minst produktive i Europa.

Samtidig viser tallene at sysselsettingen i Hellas er på kun 60 prosent sammenlignet med Tyskland som har 76 prosent.

Les mer her

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.