Gratulerer til Handel og Kontor!

Publisert: 13.04.16

– innholdet kan være utdatert

Konflikten oppstod da elektronikkjeden Expert meldt seg ut av arbeidsgiverforeningen Virke, og ønsket å si opp tariffavtalen mellom Handel og Kontor og Virke. Expert vil erstatte tariffavtalen med bonusavtaler uten tillegg for helger, kvelder og annen ubekvem arbeidstid. Oppsigelsen ville også ha fratatt de ansatte retten til tidligpensjonen AFP.

Handel og Kontor krevde videreføring av tariffavtalen. Denne uka har partene sittet i intens mekling for å bli enige. Torsdag formiddag valgte ledelsen i Expert å gi etter for kravet for å unngå streik fredag morgen.

Denne høy tariffavtaledekningen i Norge er et gode, og gjør at arbeidsgivere og arbeidstakere spiller på lag. Avtaleverket er grunnmuren i det organiserte arbeidslivet, og gjør det praktisk mulig å forebygge konflikter, forhandle seg fram til akseptable betingelser og å dra i samme retning i krevende tider.

EL og IT Forbundet takker Handel og Kontor for innsatsen og gratulerer med seieren.

(Illustrasjon: Handel og Kontor)

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.