God pengeflyt i Agder Energi

Publisert: 23.08.13

– innholdet kan være utdatert

Agder Energi (AE) forklarer det gode resultatet med økt vannkraftproduksjon, høyere oppnådde priser og det godt resultat i nettselskapet.

Investeringer

Totale investeringer var 572 millioner kr (391 mill. kr). Innen vannkraft er det investert for 301 millioner kr (156 mill. kr). Økningen er i hovedsak knyttet til utbyggingen av Brokke Nord og Sør, Skarg kraftverk i Setesdal.

Nettselskapet har investert for 182 millioner kr (170 mill. kr), melder AE i en pressemelding.

Utvidelser og nybygging

Agder Energi startet i juni arbeidet med utvidelse av Iveland kraftverk i Iveland kommune og bygging av Lislevatn kraftverk i Evje og Hornnes kommune.

De to kraftverkene vil gi en produksjonsøkning på henholdsvis 150 og 19 GWh. Det tilsvarer totalt forbruket til 8 500 eneboliger.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.