God oppslutning landet rundt

Publisert: 19.01.12

– innholdet kan være utdatert

I Fredrikstad måtte Ap tåle ramsalt kritikk fra de LO-tillitsvalgte da flere enn 200 arbeidstakere samlet seg på Stortorvet onsdag for å protestere mot EUs vikarbyrådirektiv.

Moss Avis melder at en rekke bedrifter i mossedistriktet deltok i den politiske streiken. På TrioVing/VingCard marsjerte organiserte i Fellesforbundet ut av bedriften og stilte seg opp ved fabrikkporten. Der ble de stående i to timer på en heller sur vinterdag. På de to bedriftene er det jevnlig bruk av innleide vikarer fra bl.a. Manpower.

Under den politiske streiken på Sarpsborg torg i går ble det gjort klinkende klart at tillitsvalgte i Østfold har registrert hvilke av Aps stortingsrepresentanter som har støttet EUs vikarbyrådirektiv. Og at den informasjonen vil bli brukt, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Sørlandet

Rundt 150 mennesker samlet seg til politisk streik mot EUs vikarbyrådirektiv på Sam Eydes plass i Arendal. Medlemmer av fagbevegelsen var sterkt representert under den timelange politiske streiken. De frammøtte fikk høre appeller fra representanter fra Fagforbundet og Fellesforbundet.

Mange markeringer i Vestfold

I Vestfold var det aksjoner i Tønsberg, Sandefjord og Larvik, samt i en rekke bedrifter. Under en aksjon mot Vestfold Arbeiderparti i Tønsberg deltok medlemmer fra ulike forbund, med Fellesforbundet i spissen. Leder Ole Einar Adamsrød i Vestfold og Telemark Transportarbeiderforbund holdt appell. Han rettet sterk kritikk mot Aps stortingsgruppe som går for direktivet. Det melder Tønsbergs Blad.

Sandefjords Blad melder om at rundt 50 personer samlet seg inne på tidligere Narvesen ved Torget i Sandefjord. De fikk musikk ved Oddvar Myklebust, appeller og gløgg.

– Vi ønsker ikke et arbeidsliv preget av løsarbeidere uten faglige rettigheter. Si ja til faste ansettelser, sa leder for Fagforbundet i Sandefjord og nestleder for LO i Sandefjord, Vibeke Bredal.

Buskerud

Flere hundre fagorganiserte i Drammens-distriktet var i dag i politisk streik mot EUs vikarbyrådirektiv.

På Folkets Hus i Drammen var det fylt opp av fagorganiserte, først og fremst fra Fellesforbundet, Fagforbundet og El & IT Forbundet. En rekke tillitsvalgte holdt appeller mot vikarbyrådirektivet, skriver Drammens Tidende.

Innlandet

I Torggata i Hamar møttes EL & IT Forbundet, Fagforbundet, Fellesforbundet, Fellesorganisasjonen, Norsk Arbeidsmandsforbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Skolenes Landsforbund og 37 lokale LO-avdelinger til en kort markering.

– Direktivet er nok et angrep på fagbevegelsen, på lærlingordningen, på fagstolthet, på faste ansettelser og på forutsigbarhet, sa heismontør Tor Lundby, som var en av flere som holdt appell, skriver Hamar Arbeiderblad.

Både på Raufoss og i Gjøvik var det i går markeringer i protest mot EUs vikarbyrådirektiv og Arbeiderpartiets behandling av saken, skriver Oppland Arbeiderblad.

Møre og Romsdal

Tidens krav skriver at rundt 200 fagorganiserte deltok i den politiske streiken på Kongens Plass i Kristiansund, hvor lokale tillitsvalgte kom med skarpe appeller fra balkongen på Folkets Hus.

EUs vikarbyrådirektiv vil ramme ungdom som søker seg arbeid. Det mener Barbro Auestad. I går deltok hun i protestmarkeringen på Sunndalsøra. Markeringen mot EU-direktivet på Øratorget i går ettermiddag samlet en håndfull tilhørere, Skriver Aura Avis i dag.

Trønderne stilte opp

Trønder-Avisa skriver om stor oppslutning i Trøndelag. I Verdal samlet nesten 300 personer seg til politisk streik. Først nesten 200 Kværner Verdal, deretter nesten 70 hos Spenncon. Tillitsvalgte og medlemmer fra en rekke andre bedrifter deltok i markeringene. I Levanger hadde Norske Skog Skogn en mindre markering, og sendte sine tillitsvalgte til markeringen i Verdal.

– Vi har 360 medlemmer som støtter fullt opp mot motstanden om direktivet, sier nestleder Trond Bjørken i klubben.

I Stjørdal sluttet de ansatte ved Trondos opp om streiken, og stengte kassaapparatene i ti minutter for å vise støtte.

I Steinkjer samlet over 100 personer seg på torget i byen i motstand mot direktivet. I Namsos samlet drøyt 70 personer seg i samfunnshuset i motstand mot direktivet, anslår LO-leder Venke Heimdal i Namsos.

I nord

Brønnøysunds Avis skriver at EUs vikarbyrådirektiv fikk EL & IT Forbundet Sør-Helgeland til å gjennomføre én times politisk streik. Fra 12 til 13 onsdag var 22 medlemmer av fagorganisasjonen på kafé i Brønnøysund under parolen “Ja til faste ansettelser – veto mot EUs vikarbyrådirektiv”.

På Folkets Hus i Bodø var det ca 80 fremmøtte. De fleste medlemmer i EL & IT Forbundet. Leder i EL & IT Forbundet distrikt Nordland og distriktssekretær Ulf Iversen holdt appeller.

Vestlandet

I Haugesund trosset drøyt 150 mennesker det sure vestlandsværet for å markere sin motstand mot EUs vikarbyrådirektiv, skrive Haugesunds Avis.

Rundt 2000 trosset regnværet og møtte opp i Byparken i Stavanger for å vise sin motstand mot vikarbyrådirektivet, skriver Nettverk. Les mer i egen sak.

Markeringer på mange arbeidsplasser

– Kameratar. Dette er ein politisk streik, proklamerte Sigurd Sævareid i EL & IT Forbundet framfor eit hundretals frammøtte i velferdsbygget på Kværner Stord.

Organiserte i EL & IT Forbundet, Fagforbundet og Postkom gjekk til politisk streik i ein time i Lærdal i går i protest mot EU sitt vikarbyrådirektiv, melder Sogn Avis.

EL & IT Forbundet og Fellesforbundet streika i en time i Velferdskantina på Ulstein Verft, melder Vikebladet. De sier ja til faste ansettelser, ja til sterke faglige rettigheter, og ja til veto mot vikarbyrådirektivet.

Ringerrikes Blad skriver i dag at langt over hundre ansatte i lokale bedrifter protesterte i går mot vikarbyrådirektivet. Ansatte ved Spenncon, Smurfit Kappa Norpapp, Asak og Huhtamaki streiket for å vise sin motstand mot EU-direktivet. Ifølge klubbleder Terje Larsen ved Spenncon er det første gang ansatte der har gått til politisk streik siden 1990.

Dette er bare et knippe av alle de markeringene som var rundt om i landet i går.

Relevante artikler

Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.