God byttehandel av Oslo kommune

Publisert: 26.04.17

– innholdet kan være utdatert

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, presenterte i dag en avtale som sikrer kommunen eierskap over Hafslunds strømnett og kraftproduksjon.

Hafslund marked, som selger strømabonnement, selges til finske Fortum. Hafslund Varme og energigjenvinningsanlegget Klemetsrud AS slås sammen, og finske Fortum vil eie 50 prosent i det nye selskapet.

– Byttehandelen sikrer Oslo kommune kontrollen over vannkraften og strømnettet. Hafslund er Norges nest største på disse områdene etter Statkraft og Statnett, så det er veldig bra. Vi skal se nærmere på konsekvensene av det som er byttet bort, men alt i alt styrkes det offentlige eierskapet og det er positivt, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Forutsatt bystyrets godkjennelse, innebærer avtalen den største krafttransaksjonen som noen gang er gjennomført i Norge.

EL og IT Forbundet organiserer i overkant av 130 ansatte i Hafslund. EL og IT tror ikke byttehandelen vil ha noen negative konsekvenser for forbundets medlemmer.

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.
Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.