Glem kollektiv søksmålsrett med Høyre

Publisert: 27.05.13

– innholdet kan være utdatert

Kollektiv søksmålsrett betyr at fagforeningen på egenhånd kan reise søksmål mot arbeidsgiveren hvis de mener det drives ulovlig innleie i bedriften. Det er en rettighet som lenge har stått øverst på ønskelista til LO som verktøy i kampen mot sosial dumping og ulovlig innleie.

Kun enkeltpersoner

Slik loven fungerer i dag, kan bare vikaren gå til sak mot arbeidsgiveren, hvis vikaren selv mener det er ulovlig innleie.

Del av AML

Før sommeren vil regjeringspartiene sørge for at dette blir vedtatt som en del av Arbeidsmiljøloven i Stortinget. Det kommer som tiltakspakke 3 mot sosial dumping.

Høyre sier nei!

Men, gleden kan bli svært kortvarig hvis de borgerlige partiene vinner valget, skriver FriFagbevegelse.

– Det har vært uenighet rundt mange av framleggene i komiteen tidligere, som solidaransvar, men saken om kollektiv søksmålsrett bryter med helt grunnleggende rettsprinsipper, mener Torbjørn Røe Isaksen.

Så prinsipiell er saken for Høyre at Røe Isaksen, på spørsmål fra FriFagbevegelse.no, varsler at endringen i Arbeidsmiljøloven vil bli reversert hvis Høyre kommer i regjering.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Hemit HF er enige om opprettelse av tariffavtale og hovedoppgjøret 2022.
Natt til 15. juni ble det enighet i meklingen om lønns- og arbeidsbetingelsene til EL og IT Forbundets medlemmer i selskapet OneCo Networks.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.