Gjennombrudd innen bølgekraft

Publisert: 04.07.13

– innholdet kan være utdatert

Med «The Storm Buoy», stormbøyen, kan bølgekraftverket motstå de enorme naturkreftene som alt blir utsatt for til havs. Bølgekraftverket overlever de hardeste stormer fordi den flytende delen på havoverflaten regelrett senker seg automatisk ned under vann ved ekstremsituasjoner. Selve generatoren er plassert permanent og sikkert nede på havbunnen og generer strømmen direkte gjennom en nyutviklet og meget avansert liniærgenerator uten bevegelige deler utad.

Ledende samarbeidspartnere

Ocean Energy har valgt å samarbeide med det Uppsala Universitets-baserte selskapet Seabased AB om bruk av deres ferdig-utviklede lineærgeneratorer og strømtransformasjonssystem som i dag er i ferd med å bli fabrikkert og utplassert utenfor Lysekil i en kommersiell park sammen med energiselskapet Fortum. Dette selskapet har kommet lengst i verden mht. å utvikle effektive lineær-generatorer for montering på havbunnen.

Innovasjon Norge har evaluert Stormbøye-prosjektet sammen med Sintef, NTNU og gir prosjektet støtte.

Les mer om bøyen her.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.