Gjeld kan ramme Hardanger

Publisert: 14.02.13

– innholdet kan være utdatert

Resultat før skatt var på minus 267 millioner norske kroner. Inntektene sank med nesten en halv milliard norske kroner. Selskapet skylder på at store infrastrukturprosjekter i hjemlandet har stoppet opp som følge av finanskrisen. De faste kostnadene har da blitt for høye.

Dalekovod har forsøkt å komme på rett kjøl. Årsrapporten fra 2011 viser kutt i antall ansatte fra 1406 til 814. Ledere måtte gå ned 27 prosent i lønn, mens øvrige ansatte måtte ned 13 prosent.

– Arbeidet vil fortsette

Pressetalskvinne Ivana Radic i Dalekovod sier til Teknisk Ukeblad at arbeidet med kraftlinjen mellom Sima og Samnanger vil fortsette. Til nå er 286 av totalt 305 fundament ferdige og 235 av totalt 305 master montert.

Statnett har kjent til situasjonen siden i høst, og blitt fortløpende orientert i møter og brev.

– Dalekovod formidler at fremdrift i restrukturering følger planen og har hele veien forsik-ret oss om at prosjektene i Norge ikke vil bli påvirket, sier konserndirektør Håkon Borgen.

E24.no har en lengre artikkel om saken.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.