Gir ikke opp lønnssaken

Publisert: 09.09.15

– innholdet kan være utdatert

For tiden pågår sluttoppgjøret mellom Helse Bergen og det bulgarske selskapet som kraftig underbetalte sine ansatte. Det handler om 7,2 millioner kroner som elektrikerne skulle ha, men ikke har fått.

Helse Bergen har betalt Enemona det firmaet har krav på ut fra det arbeidet som faktisk er utført, melder Vest 24.

Ikke interessert

– Det kan se ut som Helse Bergen ikke er interessert i å løse saken for de arbeidstakerne som ikke har fått lønna si, sier Jan Henrik Larsen.

Han er enig i at foretaket Helse Bergen ikke har noe juridisk ansvar for de 7,2 millioner kronene, men mener foretaket har et etisk ansvar for at de bulgarske elektrikerne får betalt i henhold til kontrakten.

Larsen frykter at saken ikke finner noen løsning som kommer de bulgarske elektrikerne til gode.

Vil vurdere demonstrasjoner

– Vi vil holde trykket oppe på denne saken inn i stortingsvalgkampen om den ikke blir løst før. Vi vil også vurdere reaksjoner, eventuelt demonstrasjoner. Hvis saken ikke er løst før åpningen, lover jeg at vi skal gi lyd fra oss, sier Larsen.

Les mer på vest24.no.

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.