Gigantene må betale

Publisert: 12.03.14

– innholdet kan være utdatert

Under ledelse av ILO ble det i fjor opprettet et donorfond. Det ble inngått en avtale i desember der alle parter signerte. Blant de som signerte sammen med Rana Plaza Coordination Committee, var myndighetene, fagforeningene og arbeidsgiverne i Bangladesh. Dessuten IndustriALL Global Union og Clean Clothes Campaign og de store merkevaregigantene.

Har ikke betalt

Mange på den lange listen av klesmerker som er forbundet med Rana Plaza har fortsatt ikke betalt sin andel. Dette gjelder blant annet: Adler Modemrkte, Auchan, Ascena Retail, Benetton, C&A, Carrefour, Cato Fashions, Children`s Place, Grabalok, Gueldenpfennig, Kids for Fashion, KiK, LPP, Manifattura Corona, Matalan, NKD, Premier Clothing, Primark, PWT, Walmart and Yes Zee.

IndustriALL Global Union, UNI Global Union og Clean Clothes Campaign har satt i gang en epostkampanje for å få disse klesgigantene til å betale.

Delta i kampanjen her.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.