Generalstreik i Hellas

Publisert: 28.06.11

– innholdet kan være utdatert

Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner.

Statsminister Giorgos Papandreou tryglet mandag kveld nasjonalforsamlingen om å gjøre sin patriotiske plikt og holde landet på beina.

Imens kunngjorde flygelederne stans i alle flyginger på de travleste periodene om morgenen og om kvelden tirsdag og onsdag.

Allerede mandag innstilte Olympic Airlines og Aegean flere titall innenlandske flyginger, mens flere internasjonale avganger ble flyttet til andre tidspunkter.Verken busser eller trikker kommer til å gå i Aten, men førerne på T-banen bestemte seg for ikke å streike «slik at folk kan ta seg fram til demonstrasjonene i sentrum».

Både offentlige kontorer og skoler stenger dørene, sykehus vil bare ha minimumsbetjening, og greske medier slår av PC-ene i fem timer hver av de to dagene.

Det vil også bli strømbrudd i perioder som følge av taktiske strømavbrudd for å prøve å stanse privatiseringen av Hellas` største energiselskap.


Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.