Frp angriper fagforeningsfradraget

Publisert: 27.05.13

– innholdet kan være utdatert

Partiet vil fjerne skattefradraget for fagforeningskontingenten og liberalisere arbeidsmiljøloven.

Loven må «tilpasses og fornyes i tråd med endringene samfunnet og arbeidslivet … Arbeidstidsbestemmelsene i dagens arbeidsmiljølov må tilpasses individet og virksomhetenes behov», heter det i programteksten, skriver FriFagbevegelse.

Andre angrep

Frp vil også økte bruken av midlertidige ansettelser, som som svekker arbeidstakernes posisjon i forhold til arbeidsgiver og forskyve maktforholdet. En desentralisering av forhandlingsretten er et kraftig skritt tilbake mot en tid hvor arbeidstakeren stod med lua i handa.

Flere av forslagene til Frp svekker den norske arbeidslivsmodellen, skriver FriFagbevegelsen i en kommentar.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.