Frontfagene starter 16. mars

Publisert: 06.03.12

– innholdet kan være utdatert

I tillegg til obligatoriske Verkstedsoverenskomsten (VO) inngår i år Teko, Nexans og Teknologi og data i frontfaget ved årets tarifforhandlinger. Kartonasje inngikk i frontfaget i 2010, men er i år tatt ut.

Fellesforbundet og motparten i Norsk Industri er nå enige om at det er disse fire overenskomstene som skal forhandle først. Det tradisjonelle møtet mellom partene der de utveksler krav, foregår i år 16. mars. Begge parter har krav, og det er når Fellesforbundet og Norsk Industri utveksler permene sine at det offisielle startskuddet for tariffoppgjøret går.

For EL & IT Forbundet starter årets tariffoppgjør først over påske.

LO har laget en god oversikt over forhandlingsdatoer og etter hvert protokoller meklingsdatoer og annen informasjon om de forbundsvise oppgjørene. Se oversikten her.

 

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.