Fridell tok bronse

- innholdet kan være utdatert

Det norske yrkeslandslaget tok med seg et gull og to bronse hjem fra Verdensmesterskapet i London 5. til 9. oktober. Bernt Erlend Fridell tok bronse i elektrikerfaget. Han er 20 år og jobber hos YIT AS avd. Øvre Årdal. Øyvind Bøe Dalelv tok gull i kokkefaget, mens Fredrik Røed Meek tok bronse i billakkererfaget.
EL & IT Forbundet gratulerer alle tre.
– Det var mye som raste gjennom hodet mitt da navnet mitt ble ropt opp og ble vist fram på den enorme skjermen her i O2-arena, sier Bernt Erlend Fridell fra Vik i Sogn. – Det var utrolig kjekt å komme på pallplassering, og jeg er veldig fornøyd med bronse. Jeg gjorde mitt aller beste, og det holdt til medalje!

Jevnt i toppen


– Dette betyr kjempemasse for meg. Det var veldig jevnt i toppen sies det, så kandidatene har vært jevngode på et veldig høyt nivå. Oppgavene underveis var veldig utfordrende, men jeg har følt det har gått fint og er nå veldig fornøyd med egen innsats, sier Bernt smilende fra øre til øre.
Før konkurransen i London forventet Fridell å havne blant de ti beste og håpet å komme blant de fem beste.

Gode forberedelser


I forberedelsene jobber Fridell stort sett på vanlig måte, men han tenkte ekstra gjennom alt han gjorde. I løpet av sommeren laget han en «prøvebås», der han monterte opp testoppgaven han fikk fra WordSkills. Det ble en del øving med utenlandsk materiell, bl.a. med landskamp mot Sverige.
– Deltakelsen gir meg et stort fortrinn ved jobbsøking. Jeg har fått mange gode erfaringer som jeg tar med meg videre. Kanskje spesielt viktig er erfaringen man får ved å jobbe under sterkt press med mange tilskuere, sier Fridell.
Les mer på worldskills.no.