Forventer fusjoner i dansk LO

Publisert: 28.10.11

– innholdet kan være utdatert

Fallende medlemstall vil tvinge fram en rekke sammenslåinger av danske forbund. Det mener forskerne og professorene Jesper Due og Jørgen Steen Madsen ved universitetet i København.

Due og Steen Madsen har laget et dokument om temaet som legges fram for LO-kongressen. De to arbeidslivsforskerne tror antall forbund vil synke fra 18 til 10 i løpet av 10 år.

Dette omfatter også Dansk Elforbund, som allerede er i forhandlinger med Dansk Metal, blikkenslagerne og rørleggernes forbund med mulighet for å danne et felles teknisk forbund i 2012.

Les mer om saken og LO-kongressen på FriFagbevegelse.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.