Forsker på drageenergi

Publisert: 09.08.12

– innholdet kan være utdatert

På engelsk kalles det High Altitude Wind Energy og store kiter, festet med wire til bakkestasjoner, sendes opp i mellom 600 – 800 meters høyde, hvor det er kraftigere og mer stabil vind, skriver Teknisk Ukeblad.

Til tu.no sier daglig leder Thomas Hårklau at systemet har store fordeler sammenliknet med konvensjonell vindkraftteknologi som bruker turbiner.

Mer om systemet

Kitemills system går ut på at en drage, eller såkalt kite, blir trukket opp i atmosfæren. Kiten flyr i spiral mens den trekker ut en vinsj fra en bakkestasjon og dette genererer elektrisk kraft. Deretter blir kiten trukket direkte tilbake til bakkestasjonen med en langt høyre hastighet.

Mer om Kitemill og prosjektet

Ifølge Teknisk Ukeblad eier selskapet teknologiske rettigheter til konseptet, har inne nye patentsøknader og holder for på tiden på med et prosjekt som har fått 7,5 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Kitemill har tidligere også fått støtte fra Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Åtte årsverk er i dag engasjert i selskapet.

Kongsberg Innovasjon er engasjert i Kitemill og bidrar blant annet med å utvikle et selvstendig styringssystem for kiten.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.