Fornybarrekord hos NVE

Publisert: 03.09.13

– innholdet kan være utdatert

Det ble behandlet rekordmange kraftkonsesjoner i 2012. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og energidepartementet ga endelig konsesjon som vil gi over 3,6 TWh ny kraftproduksjon.

Hittil i år er det gitt konsesjon tilsvarende 4,6 TWh fornybar energi, hvorav vindkraftprosjektene på Fosen utgjør 3,7 TWh. I 2012 ble det innført et felles sertifikatmarked med Sverige, hvor landene har forpliktet seg til å bygge ut til sammen 26,4 TWh fornybar energi innen 2020. 1 TWh tilsvarer om lag forbruket til 50 000 husstander.

I siste fireårsperiode er det også gitt konsesjon til over 1000 km med kraftledning.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.