Forhandlingene med Virke er i gang

Publisert: 19.04.18

– innholdet kan være utdatert

Forhandlingene om lønns- og arbeidsvilkårene til EL og ITs medlemmer på overenskomsten for IKT og serviceelektronikk startet fredag 20. april.

Fristen for enighet er 27. april.

I 2018 er det hovedtariffoppgjør, og det skal forhandles om både lønn og alle de andre bestemmelsene i avtalen.

Forhandlingene gjennomføres samordnet med forbundsvise tilpasninger. Det betyr at LO forhandler direkte med Virke, og at resultatet vil gjelde for alle overenskomstene på området. Underveis i forhandlingene skal EL og IT Forbundet forhandle direkte med Virke om enkelttema på overenskomsten for IKT og serviceelektronikk.

Forhandlingsutvalget til LO ledes av Peggy Hessen Følsvik (første nestleder i LO). Torbjørn Sundal er EL og ITs representant i utvalget.

– Det er ikke ofte LO forhandler samlet, men i år gjør vi det fordi pensjon er så viktig. Resultatet fra frontfagsforhandlingene legger grunnlag for våre krav til dere, og jeg håper at vi får til tilsvarende gode løsninger, sa Hessen Følsvik da hun overleverte LO-kravene til Virkes forhandlingsleder Inger Lise Blyverket.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.