Forhandler om IKT-overenskomsten

Publisert: 10.09.20
(Endret: 23.05.22)

Likebehandling ligger til grunn for EL og ITs krav i forhandlingene om lønns- og arbeidsvilkårene til IKT-ansatte i NHO-systemet.

Forhandlingene mellom EL og IT og hovedorganisasjonen Abelia startet på Folkets Hus i 11-tiden torsdag, og skal avsluttes i løpet fredag. EL og ITs forhandlingsutvalg ledes av forbundssekretær Torbjørn Sundal.

– Hovedprinsippet som ligger til grunn for våre krav er at alle ansatte på overenskomsten skal likebehandles, både når det gjelder lønn og arbeidstid, sier Sundal.

På denne overenskomsten har EL og IT har om lag 1000 medlemmer i NHO-systemet, pluss et mindre antall ansatte i bedrifter utenfor NHO.  

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.