Fordømmer israels bosettingspolitikk

Publisert: 11.03.10

– innholdet kan være utdatert

Den israelske avgjørelsen skjer kun to dager etter at palestinske myndigheter annonserte sin vilje til å ha samtaler med Israel ved hjelp av amerikansk mekling.

Stort tilbakeslag

– Staten Israels vedtak er et stort tilbakeslag for muligheten til fornyet dialog mellom Palestina og Israel. Spesielt beklagelig er det siden dette skjer like etter det viktige skrittet fra palestinsk side om deltakelse og som vi fortsatt håper kan gi en kick-start på fredsprosessen, sier Guy Ryder, generalsekretær i IFS (ITUC).

FN kritiserer

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som skal reise til regionen senere denne måneden, har sterkt kritisert det israelske trekket, og peker på at bosetningene er “ulovlig i henhold til internasjonal lov”, og at det “underminerer enhver bevegelse i retning av en levedyktig fredsprosess “.

Forbundet fordømmer

Bosetningene på okkupert land er ulovlig i henhold til folkeretten og vanskeliggjør arbeidet med en tostatsløsning. EL & IT Forbundet støtter derfor fordømmelsen av vedtaket til den israelske regjeringen.

Om IFS/ITUC

IFS/ITUC representerer 176 millioner arbeidere i 312 tilsluttede nasjonale organisasjoner fra 155 land.

http://www.ituc-csi.org

http://www.youtube.com/ITUCCSI

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.