Fordommer Fordummer-konferanse

Publisert: 09.11.10

– innholdet kan være utdatert

Debatten i Norge hardner til. Asylsøkere henges ut som kriminelle, muslimer som en gjeng fundamentalister og homo er et skjellsord. Er det et slikt samfunn vi vil ha?

Hvordan påvirkes vi av den offentlige debatt? Hvilke røster preger det offentlige ordskiftet og hvem sitter med definisjonsmakten? Hvordan formes våre fordommer og hvordan håndterer vi dem?

Peter Hervik vil snakke om den politiske utviklingen i Danmark. Liz Fekete vil ta for seg fremveksten av rasisme og islamofobi i Europa. Elisabeth Eide vil snakke om norske mediers minoritetsdekning og stemmene som taler imot. Fordommer er noe vi alle har, spørsmålet er hvordan vi håndterer dem. Ihlen & Ihlen vil belyse fordommer i et psykologisk perspektiv. Asta Busingye Lydersen, kjent fra NRK og Queendom er konferansier.

Påmeldingsfrist er 15. november (først til mølla-prinsippet). Se hele programmet her. For påmelding gå inn her. Les mer om konferansen på norskfolkehjelp.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.