Fordømmer drap

- innholdet kan være utdatert

Dionis Alfredo Sierra Vergara var barneskolelærer. Ifølge vitnene fikk Sierra Vergara et anrop på mobiltelefonen sin, han gikk utenfor for å svare på det og ble angrepet av ukjente bevæpnede gjerningsmenn som skjøt ham tre ganger og forårsaker hans umiddelbare død. Sierra hadde feiret Lærerens Dag og en kollegas bursdag med sine lærerkolleger.

Alejandro José Peñata forsvant da han forlot skolen der han jobbet som koordinator. Hans familie og venner gjnnomførte et søk, og han ble funnet i en liten landsby. Kroppen hans viste tegn på tortur, og han ble hengt med piggtråd. Hans motorsykkel og dokumenter ble funnet på åstedet, noe som gjør det klart at dette ikke var et ran.

IFS fordømmer konstant forfølgelse og vold mot lærere i Colombia. Ved Institutt for Córdoba alene har 20 mannlige og kvinnelige lærere blitt drept fra desember 2008 til dags dato. I tillegg til nesten total straffefrihet for disse drapene har ført til en alarmerende humanitær krise i utdanningssektoren, og har satt undervisning og fagforeninger i fare. Dette tilbakeviser tydelig Colombianske myndigheters uttalelser i internasjonale fora om menneskerettslige «forbedringer».

I et brev til president Santos, oppfordret IFS de colombianske myndighetene til å handle raskt for å sikre at disse forbrytelsene blir etterforsket og løst, og at alle de ansvarlige for disse forbrytelsene, enten direkte eller indirekte, blir straffet.

– Det er nødvendig og presserende å bryte den onde sirkelen av vold og straffrihet som hersker i Colombia. Vi ønsker å se forbedringer av menneskerettighetene kunngjort av den colombianske regjeringen nå, sa IFS generalsekretær Sharan Burrow.