Fordømmer arrestasjon

Publisert: 01.11.11

– innholdet kan være utdatert

Urai ble fengslet uten lov og dom på flyplassen på Fiji etter å ha deltatt i et møte i den britiske samveldet. 

Urai ble arrestert sammen med Dinesh Goundar, en annen fagforeningsleder. De ble anklaget for ikke å ha møtt opp på en høring om et tidligere møte i fagbevegelsen. De to ble anklaget etter loven om statlig sikkerhet rett og slett for å ha holdt et fagforeningsmøte for å forberede medlemmene kollektive forhandlinger. Siden den første arrestasjonen, har andre møter blitt brutt opp av politiet, og selv sosiale møter fagorganiserte har ført til timer lange avhør av politiet.
 
IFS er også bekymret for at fagforeningene om kort tid vil bli tvunget til å registrere seg på nytt etter nye regler og at tariffavtaler vil bli avskaffet under den nylig vedtatte Essential Industries resolusjon.

Les mer på IFS sine hjemmesider.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.