Fordømmer arrestasjon

Publisert: 01.11.11

– innholdet kan være utdatert

Urai ble fengslet uten lov og dom på flyplassen på Fiji etter å ha deltatt i et møte i den britiske samveldet. 

Urai ble arrestert sammen med Dinesh Goundar, en annen fagforeningsleder. De ble anklaget for ikke å ha møtt opp på en høring om et tidligere møte i fagbevegelsen. De to ble anklaget etter loven om statlig sikkerhet rett og slett for å ha holdt et fagforeningsmøte for å forberede medlemmene kollektive forhandlinger. Siden den første arrestasjonen, har andre møter blitt brutt opp av politiet, og selv sosiale møter fagorganiserte har ført til timer lange avhør av politiet.
 
IFS er også bekymret for at fagforeningene om kort tid vil bli tvunget til å registrere seg på nytt etter nye regler og at tariffavtaler vil bli avskaffet under den nylig vedtatte Essential Industries resolusjon.

Les mer på IFS sine hjemmesider.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.