Flere vil fullføre

Publisert: 23.08.12

– innholdet kan være utdatert

De nye tallene gjelder overgangene mellom trinnene på videregående nivå og indikerer at det nasjonale målet om en økning på to prosent i løpet av 2013 vil bli nådd.

Ministeren fornøyd

Hovedmålet for tiltakene i Ny GIV er at 75 prosent av elevene skal fullføre videregående opplæring i 2015, og kunnskapsminister Kristin Halvorsen er derfor fornøyd med at de nye gjennomføringstallene som viser at hovedmålet kan nås. Dersom 75 prosent av elevene fullfører, vil det innebære at 3000 flere elever enn i dag vil fullføre videregående hvert eneste år:

– Tallene vi presenterer nå viser at Ny GIV-arbeidet virker. Dette handler om å gi alle like muligheter. Videregående opplæring er nøkkelen til videre studier og arbeid senere i livet. Derfor har vi lagt full tyngde inn i samarbeidet med fylker og kommuner om å få flere gjennom videregående, sier kunnskapsministeren.

Alle kommuner

Fra i år utvides Ny Giv-ordningen til alle kommuner i landet. Nå skal alle ungdomsskoler tilby ekstra intensivopplæring i tiende klasse til elever som sliter faglig. Opplæringen for disse elevene er lagt opp ekstra variert og praktisk. På den måten vil flere få den kompetansen de trenger for å starte og fullføre videregående opplæring.

Les mer på regjeringen.no

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.