Flere i arbeid

Publisert: 28.09.12

– innholdet kan være utdatert

Det ble lyst ut 17 prosent flere stillinger i kategorien industriarbeid, men etterspørselen etter meklere/konsulenter og arbeidere i bygg- og anleggsbransjen har gått ned.

I disse kategoriene gikk antall utlyste stillinger ned med henholdsvis 29 og 21 prosent fra september i fjor til samme måned i år.

Lavest ledighet i Europa

Justert for normale sesongmessige svingninger viser tallene at 65 400 personer var registrert som helt arbeidsløse ved Nav-kontorene ved utgangen av september. Det gir en offisiell arbeidsløshet på 2,4 prosent – klart lavest i Europa.

82 000 ledige

Det er omkring 17 000 som er midlertidig sysselsatt på ulike arbeidsmarkedstiltak. Inkludert disse har Norge en brutto arbeidsløshet på 82 000 personer. Det er 7 000 færre enn i finanskriseåret 2009, men fortsatt 27.000 flere enn under høykonjunkturen like forut for finanskrisa.

– Arbeidsmarkedet går fortsatt svært bra i Norge, sammenlignet med andre land, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en kommentar til septembertallene.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.