Flåthen med kraftutfordring

Publisert: 31.03.11

– innholdet kan være utdatert

I brevet  krever LO blant annet sterkere statlig styring av norsk vannkraftproduksjon, harde økonomiske sanksjoner mot produsenter som tapper vannmagasiner ned, utbedring av strømnettet og bygging av nye gasskraftverk.

«Vi har stelt oss slik at vi står i den verste vårknipa på årevis, med nesten tomme magasiner», skriver Flåthen blant annet i brevet.

Han slår fast at regjeringen for lenge siden burde tatt initiativ til å bygge flere gasskraftverk.

«Regjeringen må i det minste bidra til at den gitte konsesjonen som står ubrukt blir benyttet til å stabilisere vår energiforsyning», heter det videre i brevet.

Ola Borten Moe oppfatter ikke brevet som kritikk, men som konstruktive forslag. Han sier også at det er aktuelt å komme LO i møte på flere områder.

– Jeg kvitterte ut en positiv holdning til alt, unntatt bygging av gasskraftverk uten rensing. Det er det ikke grunnlag for verken i regjeringen som helhet eller i mitt eget parti, sier Borten Moe. (ANB-NTB)

Les hele brevet her.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.