Fjerning av revisjonsplikten

Publisert: 28.06.11

– innholdet kan være utdatert

– Poenget er at i dag kan hvem som helst opprette et selskap i England med et minimum av kapital. Vi har en stor lekkasje til NUFer, sier Giske til LO Aktuelt.

NUF står for norskregistrerte utenlandske foretak. De er ofte registrert i England for 1 pund, og har ingen revisjonsplikt. Fra 1. mai ble revisjonsplikten også fjernet for mange mindre foretak i Norge.

Både fagbevegelsen og skattemyndighetene mente dette var feil vei å gå.

– Det er veldig lett å opprette et selskap i dag innenfor EØS-området. Vi må finne en hensiktsmessig måte å gjøre dette på i Norge, slik at vi får flest mulig selskaper inn under norsk lov og selskapslover. Da har vi mye bedre oversikt over seriøsiteten, mener næringsministeren.

Departementet holder på å utrede muligheten for å senke aksjekapitalkravet. I dag trenger norske aksjeselskap en egenkapital på 100 000 kroner. Giske tror ikke det er hensiktsmessig med så høyt krav. For eksempel når en bedrift er arbeidsgiver, er det helt andre kapitalkrav.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.