Fire markedsområder for strøm fra 11. januar

Publisert: 11.01.10

– innholdet kan være utdatert

Beslutningen om å innføre et nytt, fjerde markedsområde for strøm ble tatt i desembner. Ifølge Statnett er dette nødvendig av hensyn til driften av det samlede kraftsystemet og for utnyttelsen av de totale ressursene.

Krever økt kapasitet over Oslofjorden

Til tider er det flaskehals i nettet mellom Sørvest-Norge og Østland. Statnett kan da, med bakgrunn i en forskrift, opprette et eget markedsområde for å håndtere slike flaskehalser. En slik situasjon kommer til å vare fram til Statnett har fått etablert større kapasitet over Oslofjorden. Arbeidet med denne kapasitetsøkningen er allerede under planlegging.

Ny inndeling

Det tidligere markedsområdet for Sør-Norge er nå delt i to områder: Sørøst-Norge (NO1), som dekker det meste av Østlandet  og Vestlandet nord for Bergen, og Sørvest-Norge (NO2) fra Bergen og rundt Sørlandet. Områdene nord for Dovre fortsetter som før, men med nye koder: Midt-Norge (NO3) og Nord-Norge (NO4).

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.