Finansnæringen truer mest

Publisert: 05.03.13

– innholdet kan være utdatert

– Finansnæringen forsøker å overta tryggehetsforsikringene, for eksempel helseforsikringene. I stedet for fellesløsninger ønsker finansnæringen at hver enkelt skal ordne opp for seg selv. Dette vil skape store forskjeller, sier LOs sjefsøkonom Stein Reegård til frifagbevegelse.no.

Manifest Tidsskrift har intervjuet investor Øystein Stray Spetalen som gir uttrykk for de samme bekymringene som Reegård.

Gissesituasjon

– Det er en gisselsituasjon. Bankene terroriserer hele samfunn. Med råvarespekulasjon driver de matpriser til himmels, eller de setter ulevelig rente på lån stater som Hellas er helt avhengige av. Denne utpressingen rammer befolkningen, og bidrar overhodet ikke til verdiskaping, sier den samfunnsengasjerte investoren når Manifest Tidsskrift møter Spetalen.

Les intervjuene på manifesttidsskrift.no og frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.