Fikk rettens medhold i yrkesskade

Publisert: 18.03.10

– innholdet kan være utdatert

Etter å ha utført en jobb i 2006 som innebar svært tunge løft på nærmere 70 kilo, pådro elektriker Jan Arve Dahl seg en alvorlig ryggskade. Dahl kan fortelle at han hørte det knekke i ryggen, og det var starten på et smertehelvete som skulle gjøre han ute av stand til å utføre jobben sin.

– Legen min mente etter hvert at det var en prolaps. Problemet var det at smerten ikke ga seg, forklarer Dahl. Etter ett års sykemelding var ikke Dahl noe bedre. Han fikk tilbud om å bli med på et opptreningsprogram på ryggskolen for å forsøke å bli frisk, men ingen i oppfølgingssystemet mente at Dahl burde inn melde skaden som yrkesrelatert.

I NAV møtte Dahl størst trøbbel. Saksbehandleren hans var vanskelig å komme i kontakt med, svarene han fikk var tvetydige, papirmøllen en kjempeutfordring og tidkrevende å komme seg gjennom. I bunn og grunn følte Dahl at de i NAV helst ønsket få ham over på uføretrygd fortest mulig, men det var ikke Dahl villig til. Etter å ha mottatt avslaget fra NAV om at skaden kunne meldes som yrkesskade, anket han saken til Trygderetten. Også her tapte han. Det var da Dahl henvendte seg til EL & IT Forbundet i Trønderlag med saken.

– Det er nok dessverre mange som gir seg for lett, uten å se på de mulighetene de har og det apparatet man har rundt seg. Er man organisert oppfordrer jeg de som skulle være i en lignende situasjon som Jan Arve, å kontakte forbundet sitt å få hjelp, fast slår Johansen.

Les hele saken på Nettverks hjemmeside.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.