Festprosesjon for stemmerettsjubileet

Publisert: 22.05.13

– innholdet kan være utdatert

Det blir et festopptog som skal feire kvinners stemmerett. Kvinner og menn fra sør og nord, øst og vest, by og bygd skal ”fylle byen”.

Deltakerne kan gjerne kle seg i tradisjonelle eller moderne drakter, historiske arbeidsklær eller kostymer som minner om de første stemmerettsforkjemperne omkring 1900 – eller kle seg slik en vil.

Det blir mye sang og musikk i forbindelse med markeringen.

Start i borggården

Det starter med samling til appeller i borggården ved Oslo Rådhus kl. 15.45. Kl.16.15 er det avmarsj til Eidsvolls plass foran Stortinget.

Programmet på Eidsvoll plass varer til kl. 18.00. Etterpå blir det fest i byen, og kl. 19.13 og 20.13 skal rådhusklokkene kime.

Globalt perspektiv

Målet er å lage et historisk opptog for å feire det som ble oppnådd og å fremme nye krav. Globalt perspektiv på kvinners situasjon og deres mangel på rettigheter og muligheter ellers i verden er en del av feiringen. Parolene i toget skal ha sammenheng med grunnlaget for jubileumsfeiringen:

  • Stemmerett
  • Likestilling
  • Deltakelse
  • Representasjon

Les mer om hele festuka

Finn markeringer nær deg.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.