– Feil vedtak om elektroklasser

Publisert: 12.11.12

– innholdet kan være utdatert

Hovedutvalgets flertall med Ap, SV og Sp foreslår å legge ned vg1 og vg1 ved Skogmo videregående skole i Grenland og la vg1 ved Dalen videregående skole bestå.

Det er et forslag som både distriktssekretær Are Solli og arbeidsgiverne, ved Gunnar Steen Larsen er sterkt uenig i. Steen Larsen er daglig leder av Nelfo og opplæringskontoret for elektrofag.

Begge påpeker at klassen ved Dalen ble nyopprettet fra i år mot bransjens ønske og råd om at konsekvensen var for mange lærlinger og for få lærlingplasser. Solli påpeker at vedtaket gjør at det blir 36 lærlinger som skal ha plass fra Lunde, Rjukan og Dalen om to år.

– Så mange lærlingeplasser er det ikke i Telemark. Det blir å utdanne ungdom til arbeidsledighet. De fleste lærlingeplassene er i Grenland-området, men her har utvalget valget å legge ned klasser, sier Solli til Telemarksavisa.

Solli håper fylkestinget omgjør vedtaket.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.