Fanemarkering for Traftec-klubbens krav om tariffavtale

Publisert: 31.07.18

– innholdet kan være utdatert

De EL og IT-organiserte i Traftec Rogaland gikk den 18. juni ut i streik for tariffavtale. Så langt har bedriften avvist alle krav.

Derfor avholdes det en fanemarkering utenfor moderbedriften Roadworks AS sitt hovedkontor i Grimstad den 16. august klokka 14:00.

EL og IT Forbundet og Rogaland Elektromontørforening oppfordrer hele fagbevelsen om å møte opp med faner og flagg utenfor Roadworks AS i Grimstad for å støtte de streikende i Traftec og deres rettferdige krav!

Adressen for markeringen er Henrik Ibsensgate 10b, 4878 Grimstad.

Felles transport fra Arendal

Det er satt opp buss fra jernbanestasjonen i Arendal kl. 13:15 og bussen parkerer nær aksjonsstedet Henrik Ibsensgate 10b i Grimstad. Avreise fra Grimstad til Arendal er kl. 15:00.

Bakgrunn for konflikten

Bryter med regler for offentlige anbud

Traftec mener det er for dyrt å inngå tariffavtale, og at det vil føre til at selskapet taper i anbudskonkurransen hos Statens Vegvesen. Dette til tross for at offentlige anbud er underlagt bestemmelsene etter ILO-94, som krever at lønns- og arbeidsforhold ved offentlige anbud ikke skal være mindre gunstige enn det som er normalt i bransjen. Normalen for elektroarbeid i Norge er Landsoverenskomsten for elektrofagene.

Fra og med 1. januar 2005 vedtok Statens Vegvesen at alle deres entreprenører skulle forplikte til å påse at disse normene blir fulgt.

Bedriften driver aktivt streikebryteri

Traftec-klubben vedtok streik før iverksettelse og EL og IT Forbundet fikk godkjent plassoppsigelse for alle medlemmene. To dager før streiken startet meldte noen medlemmer seg ut. Teknisk sett er de likevel i streik og når Traftec gir dem oppdrag betyr det at bedriften driver aktivt streikebryteri.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.