Fagbevegelsen i Wisconsin mobiliserer

Publisert: 23.05.12

– innholdet kan være utdatert

Guvernør Scott Walker har blitt kontroversiell i egen stat med sin kamp mot fagbevegelsen og offentlig ansatte. Mange republikanere venter i spenning på om Walker lykkes med sin plan om flere store endinger i forhandlings- og streikeretten.

Fagbevegelsen til kamp

Nå ruster fagbevegelsen til omkamp, men ikke bare om lovendringene. De vil fjerne Walker fra sin post. I staten Wisconsin finnes det en lov som åpner for nyvalg om mange nok undertegner. Loven krever 500 000 underskrifter og fram til nå har fagbevegelsen samlet inn over 900 000. Om knappe 2 uker, 5. juni, er datoen for valget og valgkampen er i gang.

Politisk krig

Walker har republikanerne med seg i dette prosjektet, men demokratene mot seg. Og den holdningen går helt til toppen i USA. President Obama støtter fagbevegelsen.

Det strømmer inn penger fra hele landet. For kampen mot fagbevegelsen i Wisconsin har fått en nasjonal dimensjon. Mange tror og frykter at hvis republikanerne vinner denne kampen så vil flere la seg inspirere og fagbevegelsen vil stå ovenfor en formidabel utfordring i langt flere stater, kanskje også nasjonalt etter presidentvalget, melder Eurologgen.

Forbundets støtte

Da fagbevegelsen mobiliserte på vårparten ifjor, fikk den støtte fra EL & IT Forbundet.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.