Få uker til WorldSkills

- innholdet kan være utdatert

Neste år er det OL i London, men allerede denne høsten arrangeres noe i London som ligner. I dagene 5.-8. oktober arrangeres WorldSkills eller Yrkes-VM, som det også kalles. Det er ventet rundt 150.000 besøkende til arrangementet.

Mer enn 1000 deltakere fra over 50 land skal konkurrere om edle metaller i 46 ulike fagkonkurranser. Det konkurreres i alt fra gullsmed og frisør, til sveis, grafisk design, anleggsgartner, automatisering og billakkering.

Største WorldSkills i historien
Yrkes-VM, arrangeres hvert andre år, årets arrangement i London ser ut til å bli det største WorldSkills som er arrangert noensinne. Hovedarenaen er ExCel London. Forrige vertsby var Calgary i Canada.

Godt norsk lag
– Med bare få uker igjen er det klart at spenningen stiger. Deltakerne jobber på spreng for å være best mulig forberedt, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

De norske deltakerne kommer bl.a. fra Oslo, Kongsberg, Stord, Trondheim, Lillehammer, Øvre Årdal, Fredrikstad, Kristiansand, Mandal, Askvoll, Slemmestad, Mysen, Tønsberg, Stavanger og Eigersund.

De konkurrerer i fagene; blomsterdekoratør, sveising, telekommunikasjon, CNC, bilskade, mekatronikk (automatisering), elektriker, gullsmed, frisør, bilmekaniker, konditor, kokk, servitør, anleggsgartner, billakkering, grafisk design, kulde- og varmepumpemontør og helsefag.

Flere medaljehåp
– Vi er glad for å stille med det som ser ut til å være et godt rustet norsk lag. Flere av deltakerne har fått trent seg også ved deltakelse i Yrkes-EM og fått gode resultater der. Vi satser på at alle de norske ungdommene er i topp form og i rute til konkurransene starter i oktober, sier Lange.