Få uker til WorldSkills

Publisert: 11.08.11

– innholdet kan være utdatert

Neste år er det OL i London, men allerede denne høsten arrangeres noe i London som ligner. I dagene 5.-8. oktober arrangeres WorldSkills eller Yrkes-VM, som det også kalles. Det er ventet rundt 150.000 besøkende til arrangementet.

Mer enn 1000 deltakere fra over 50 land skal konkurrere om edle metaller i 46 ulike fagkonkurranser. Det konkurreres i alt fra gullsmed og frisør, til sveis, grafisk design, anleggsgartner, automatisering og billakkering.

Største WorldSkills i historien
Yrkes-VM, arrangeres hvert andre år, årets arrangement i London ser ut til å bli det største WorldSkills som er arrangert noensinne. Hovedarenaen er ExCel London. Forrige vertsby var Calgary i Canada.

Godt norsk lag
– Med bare få uker igjen er det klart at spenningen stiger. Deltakerne jobber på spreng for å være best mulig forberedt, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

De norske deltakerne kommer bl.a. fra Oslo, Kongsberg, Stord, Trondheim, Lillehammer, Øvre Årdal, Fredrikstad, Kristiansand, Mandal, Askvoll, Slemmestad, Mysen, Tønsberg, Stavanger og Eigersund.

De konkurrerer i fagene; blomsterdekoratør, sveising, telekommunikasjon, CNC, bilskade, mekatronikk (automatisering), elektriker, gullsmed, frisør, bilmekaniker, konditor, kokk, servitør, anleggsgartner, billakkering, grafisk design, kulde- og varmepumpemontør og helsefag.

Flere medaljehåp
– Vi er glad for å stille med det som ser ut til å være et godt rustet norsk lag. Flere av deltakerne har fått trent seg også ved deltakelse i Yrkes-EM og fått gode resultater der. Vi satser på at alle de norske ungdommene er i topp form og i rute til konkurransene starter i oktober, sier Lange.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.