Europas datasentral?

Publisert: 14.07.11

– innholdet kan være utdatert

Haltbrekken mener det tidligere gruvesamfunnet kan huse store dataparker som i dag er plassert på fastlands-Europa, skriver Klassekampen.

– Vi kan bruke nedlagtegruver og kraftoverskuddet fra Nordland, og dermed kan vi eksportere kraftoverskuddet i form av bits og bytes i stedet for elektroner, sier han til avisen.

Lederen i naturvernforbundet tror også at en eventuelle datasentral vil få positive ringvirkninger for Sulitjelma.

– Det vil kunne skape en rekke nye arbeidsplasser i det nedlagte gruvesamfunnet. Det vil være kompetansearbeidsplasser som like gjerne kan ligge i Distrikts-Norge, som i byene, sier han til NRK.no.

Les mer om saken på NRK.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.