Europa trenger en bærekraftig vekststrategi

Publisert: 05.10.11

– innholdet kan være utdatert

Delegatene har vedtatt en resolusjon om at UNI Europa skal kreve en tilbakeføring til den europeiske sosiale modellen som sikrer et sosialt sikkerhetsnett, gratis utdanning, tilfredsstillende boliger, akseptable lønninger og pensjoner og en aktiv arbeidsmarkedspolitikk for å sikre jobber.

Rett til tariffavtale

Resolusjonen krever også at hver arbeidstaker skal ha rett til faglig organisering og en tariffavtale. Fagforeningene lover å kjempe for å beskytte kollektiv avtaler og forhandlingsrett. Fagforeningene slår dermed tilbake mot angrepene som den europeiske sentralbanken har gjort på fagforeninger, avtaleverk og kollektiv forhandlingsrett.

Støtter euroen

Fagforeningene i UNI Europa har også uttrykt støtte til euroen. Faller euroen blir den europeiske og globale økonomien kastet ut i enda en krise. Medlemsstatene har favorisert konkurranse i stedet for solidaritet altfor lenge. Hvis Hellas ikke klarer å betjene gjelda si, er det stor sjanse for at Europa synker ned i en ny resesjon.

Hellas-eksperiment

Representant for de greske bankansatte, Stavros Koukos, sa til konferansen at Hellas blir brukt som laboratorium i et antidemokratisk eksperiment.

Relevante artikler

Regjeringen foreslår å doble de statlige tilskuddene til Fair Play Bygg i revidert nasjonalbudsjett.
Etter mekling er EL og IT Forbundet og NHO enige i forhandlingene på Telenoroverenskomsten.
– Forhandlingsviljen må økes betraktelig om dette ikke skal ende i konflikt.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.