Europa-aksjon 30. november mot harde kutt

Publisert: 15.11.11

– innholdet kan være utdatert

Arbeidere i Europa er under angrep i mange land når regjeringer kutter offentlige utgifter og raserer mange arbeidsplasser ved at tusentalls sies opp. Regjeringer angriper også faglige rettigheter, både ved at de griper inn i kollektive forhandlinger og legger tariffavtaler på is.

Angriper arbeidere

EU-kommisjonen og den europeiske sentralbanken ber myndighetene om å redusere lønn og gjøre det enklere for ledere å avskjedige arbeidere. De griper dermed inn i arbeidslivets parter selvklare rettigheter. Og ingenting er gjort for å skattlegge spekulanter eller å sette bankfolk i fengsel som har forårsaker så mye ødeleggelse.

Nok er nok

Fagbevegelsen ønsker å signalisere at dette ikke godtas. Over hele Europa mobiliseres det til ulike aksjoner, like mye symbolske handlinger som praktiske. Fagbevegelsen forstår at det kan være vanskelig å komme til Brussel for å delta der.

Markér støtte

Det oppfordres derfor om at klubber, fagforeninger, distrikter og forbund tar bilder av medlemmer i bedrifter med EPSU-logoer og symboler og sende bildene til EPSU på en av disse adressene:

vvandenabeele@epsu.org or cboeckx@epsu.org

Plakater med ulike motiver sendes ut i organisasjonen.

Les mer på EPSUs nettside.

Relevante artikler

Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.