EU regulerer offshore-industrien

Publisert: 10.01.12

– innholdet kan være utdatert

Bakgrunn for forslaget er frykten for at en ulykke tilsvarende Deepwater Horizon i Mexicogolfen også skal ramme ett av EUs hav. EU mener at sannsynligheten for en slik ulykke er uakseptabelt høy. Det er anslått at en tilsvarende ulykke i Europa ville ha kostet ca 30 milliarder Euro.

Omfatter også Norge

Gjennom det EU kaller strenge sikkerhetskrav vil det bringe risikoen ned til et minimum. Med sitt forslag til regelverk mener EU-kommisjonen at de vil etablere verdens strengeste helse, miljø og sikkerhetskrav i olje- og gassproduksjonen. Forordningen vil være gjeldende for Norge også.

Les mer på lo.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.