EU må øke klimainnsatsen

Publisert: 19.10.10

– innholdet kan være utdatert

Uttalelsen kommer i forbindelse med de pågående internasjonale forhandlingene. EU må ta initiativ til forpliktelser om ambisiøse måltall på miljøkonferansen 2010.

– EUs nåværende standpunkt om ikke å heve utslippsreduksjonen til 30 prosent før andre land gjør det samme, må revurderes, mener ETUC.

Det er behov for en 85 prosents reduksjon i klimagassutslippene innen 2050, noe som innebærer en reduksjon i 2020 på minst 25 til 40 prosent i de industrialiserte landene.

Når det gjelder de internasjonale finansielle forpliktelsene, må Europa sørge for at midlene som skal tildeles utviklingslandene distribueres så snart som mulig i 2010.

Les hele uttalelsen på ETUC sine hjemmesider.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.