EU krever sterkere personvern

Publisert: 09.11.10

– innholdet kan være utdatert

Facebook og Google opererer i dag med brukervilkår og regler som er uklare, lukkede og ofte i uoverstemmelse med dagens lover, synes kommisjonen.

Dagens regler, slik de er nedsatt i The Data Protection Directive, får kritikk for å være utdaterte. Nå skal det bli orden i sysakene.

Mer info

Forslaget pålegger selskaper å fortelle brukerne hvordan og hvorfor data blir samlet inn, og hvem som får tilgang på dataene. Man vil også vite hvor lenge dataene lagres, og hvordan dataene kan endres eller slettes av brukeren.

Reglene vil også kreve at selskaper trenger brukerens eksplisitte tillatelse til å laste ned data om dem. De nye reglene kan få store konsekvenser for giganter som Facebook.

Facebook har blant annet fått kritikk for å ikke slette data for godt når man melder seg ut av nettsamfunnet.

Også dette vil kommisjonen ha en slutt på.

Les mer om saken på computerworld.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.