EU-domstolen skjønner ikke ILO

Publisert: 03.02.11

– innholdet kan være utdatert

Det er i forbindelse med dommen i Ruffert-saken at arbeidsrettekspertene mener at domstolen ikke har tatt hensyn til ILOs konvensjon 94 om offentlige innkjøp.

På nettsiden Fagligt EU skriver de:

I praksis lægger EU-domstolen dermed meget beskeden vægt på subsidiaritet, kollektiv autonomi for arbejdsmarkedets parter og de grundlæggende rettigheder for faglige organisationer til at forhandle kollektivt, konkluderer den finske professor Niklas Bruun fra universitetet i Helsinki, den hollandske professor Antoine Jacobs fra universitetet i Tilburg og docent Marlene Schmidt fra et universitet i Frankfurt.

Les mer her.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.