Etterutdanning på dagsorden

Publisert: 20.01.12

– innholdet kan være utdatert

Forbundssekretær Dag Langer Andersen brukte anledningen til å oppsummere streiken og hvordan den har påvirket arbeidet med etterutdanning i forbundet og organisasjonen siden 1996.

Kunst i fagarbeid

Konferansen i Stjørdal er den første av 4 som landstariffkonferansen for Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK) bestemte at det skal holdes slike konferanser i år.

I løpet av dagene ble det blant annet lagt vekt på å forstå dagens læreplaner for elektrofagene. Planene ble presentert av Arne Næverdal, tidligere fagarbeider og nå ansatt ved Malvik videregående skole.

– Å bli elektriker i dag er ikke bare gull og grønne skoger, det er mest hardt arbeid, men innimellom oppdager man kunst. Det ligger mye kunst i dyktige fagarbeidere med fagstolthet, sa Arne Næverdal. Han påpekte også at det nå er lov å arbeide med EVU på arbeidsplassene.

Nyttig evaluering

Konferansen synliggjorde at LOK-miljøet har mye å vært stolt av når det gjelder EVU. Det gjennomføres oppfriskningskurs for dem med fagbrev før Reform 94, det gjennomføres flere tekniske kurs, seminarer og overgang fra ett fagbrev til et annet i regi av de lokale grunnorganisasjonene. Det ble gjort en evaluering av oppfriskningskursene, samt diskutert hvordan klubbenes opplæringsutvalg skal kunne ta i bruk rettighetene som ligger i avtalens § 5 Kompetanseutvikling.

(Kilde: Nina Farnes-Hansen)

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.