Enklere å lovpålegge tarifflønn

Publisert: 29.01.13

– innholdet kan være utdatert

Bergens Tidende (BT)har skrevet om fiskeribedriften Sekkingstad som har satt fabrikken ut til et polsk firma med «polske lønninger». Saken får nå et politisk etterspill.

– Vi kommer til å løfte denne saken inn i arbeidet regjeringen gjør i en ny plan mot sosial dumping. Dette er en ny modell for sosial dumping som vi må stoppe, sier SV- leder Audun Lysbakken til BT.

Enklare å allmenngjøre

Det eneste effektive mottrekket fagbevegelsen har er allmenngjøring av tariffavtalen. Det betyr at alle bedrifter i et område blir lovpålagt å betale norsk tariffløn.

– Det er en modell vi vet virker, men i dag er det ofte for vanskelig å få allmenngjort tariffavtaler. Det blir stilt store krav til dokumentasjon. Så en ting vi vil spille inn er at det skal bli lettere å allmenngjøre, seier Lysbakken.

Regjeringen kan endre lovverket slik at krav om allmenngjøring blir mer reelt. Lysbaken tror dette vil hindre lønnsdumping i flere bransjer.

Les mer i Bergens Tidende.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.