Enighet med OneCo Networks

Publisert: 26.11.20
(Endret: 23.05.22)
Klubbleder Øivind Juul Schjetne og forbundssekretær Reidunn Wahl.

Torsdag 26. november ble partene enige i tariffoppgjøret for OneCo Networks. Det gis et generelt tillegg til alle på kr 4 500,- pluss det sentrale tillegget på kr 975,- samt et lavtlønnstillegg på kr 3 000,-  pluss et tillegg for l.gr. 1-3 på kr 4 000,- pluss et fagarbeidertillegg i lønnsgruppe 3 på kr 5 000,- og en pott i l.gr. 4 på kr 1,1 million. 

Det er også forhandlet for mellomoppgjøret 2021 med et generelt tillegg på kr 3 500,- pluss et fagarbeidertillegg i lønnsgruppe 3 på kr 2 000,- pluss en pott til l.gr. 4 på kr 500 000,-.

– Dette har vært krevende forhandlinger. Våre medlemmer på avtalen har gjentatte ganger akseptert lave tillegg for å bidra i vanskelige tider og når virksomheten nå går godt så har vi en koronasmal frontfagsramme hvor det ikke hjelper å stille med brekkjern. Løsningen har vært å flytte på virkningstidspunkt og ta i bruk 2021, sier forbundssekretær Reidunn Wahl i EL og IT Forbundet.

Partene kom ikke til enighet i ordinære b-del forhandlinger, og det har vært gjennomført 2 runder med bistandsforhandlinger og to fase 3-forhandlinger før en løsning kom på bordet. 
OneCo Networks AS er en bedrift innen telekom med ca 1 100 ansatte. Med dette er hele område 9 i Spekter ferdig forhandlet og lukket. Resultatet skal ut til uravstemning.

Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.