Enighet i oppgjøret for sykehusene

Publisert: 27.10.20
(Endret: 23.05.22)

Generelle tillegg av varierende størrelse og partssamarbeid for mer heltid og videreutdanning er del av forhandlingsresultatet i helseforetakene.

Det var Roar Skogøy – leder av EL og IT Forbundets nettverk i sykehusene som satt med EL og IT Forbundets stemmerett i LO-forbundenes forhandlingsutvalg for det som kalles A2-forhandlingene.

– Jeg er fornøyd med lønnstilleggene for fagarbeidere og at det blir vanlige B-del forhandlinger ute på virksomhetene igjen neste år, sier Skogøy.

  • Arbeidstakere i stillingsgruppe 2 og 3 (fagarbeidere) med ansiennitet lavere enn 16 år gis et generelt tillegg på kr 8.000.
  • Arbeidstakere i stillingsgruppe 2 og 3 med ansiennitet på 16 år eller mer gis et generelt tillegg på 1,9 %.
  • Arbeidstakere i stillingsgruppe 4 og 5 gis et generelt tillegg på 0,8 %.
  • Arbeidstakere i stillingsgruppe 5 med ansiennitet på 16 år eller mer gis ytterligere et generelt tillegg på 0,8 % (samlet 1,6 %).
  • Arbeidstakere som ikke er innplassert i stillingsgruppe 1 – 5 gis et generelt tillegg på 1,4 %.
  • Tilleggene gis med virkning fra 1. oktober 2020.

Peker fram mot hovedoppgjøret 2022
Forbundssekretær Hjørdis Henriksen som også deltok i forhandlingene, forteller at partene lokalt skal kartlegge bruken og gjennomføringen av videreutdanning for ulike yrkesgrupper. Partene skal også diskutere og kartlegge hvilke typer videreutdanning foretakene har behov for. Kartleggingen skal være gjennomført innen 31.03.2022, slik at partene har omforent informasjon før hovedoppgjøret 2022.

Uravstemning blant medlemmer av flere forbund
Overenskomsten gjelder for medlemmer av EL og IT Forbundet, Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Creo som er ansatt i foretak i Spekters overenskomstområde 10. Forhandlingsresultatet skal nå ut på uravstemning.

– De trange rammene ved årets oppgjør har gjort forhandlingene med Spekter-Helse spesielle. Vi er glade for at kravet om prioritering av fagarbeidere er blitt forstått, sier forbundssekretær Reidunn Wahl. EL og IT Forbundets medlemmer oppfordres til å stemme JA til resultatet.

Les protokoll fra forhandlingene her. 

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.