Enighet i lønnsoppgjøret mellom LO og Virke

Publisert: 17.03.17

– innholdet kan være utdatert

LO og Virke er enige om lønnsoppgjøret for sine overenskomster.

Forhandlingsresultatet gir EL og IT Forbundets medlemmer et tillegg på 50 øre per time, noe som tilsvarer oppgjøret i LO/NHO-området.

Gjennomsnittet på EL og IT Forbundets Overenskomst for IKT og Serviceelektronikk ligger langt over gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, og avtalen blir derfor ikke omfattet av lavtlønnstillegg. Fire LO-overenskomster lå over 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn og fikk 50 øre. Åtte avtaler lå under og fikk kr 2,- per time.

– I bedrifter hvor det er lavtlønnsutfordringer må klubbene ivareta dette som del av de lokale forhandlingene. Overhenget i Virke er lavere enn for industriarbeidere. Det er et godt utgangspunkt for lokale forhandlinger og lokale tillegg, samtidig som en er i tråd med frontfagmodellens 2,4 prosent, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

Det var nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken som ledet LO sin forhandlingsdelegasjon. EL og IT Forbundet har medlemmer i 31 bedrifter som er omfattet av oppgjøret, hvor av 22 bedrifter er medlemmer i Virke. Det gjelder blant annet GET AS, Transcom Norge, Teltech, Mettler Toledo og Konica Minolta.

Protokollen kan leses her.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.