Energileder usaklig sparket

Publisert: 26.07.13

– innholdet kan være utdatert

Angelina Chitambo ble oppsagt med påstand om at hun hadde oppfordret arbeidere ved det statlige kraftselskapet ZESA til å aksjonere mot at selskapet ikke overholdt inngåtte avtaler. Arbeiderne streiket i fjor i protest mot kraftselskapets arroganse og mangel på respekt for avtaler og ansatte.

 Rettens kjennes er derfor også en seier for arbeidstakeres stilling i det statlige kraftselskapet og et tydelig signal til ledelsen.

– Jeg er veldig glad for at rettferdigheten endelig seiret. Dette er en lekse for arbeidsgivere som arbeidstakere kan aldri tas for gitt. Arbeidsgivere må bli fortalt at ingen er hevet over loven, sier fagforeningsleder Chitambo, som er medlem av styret i Industriell All.

Les mer på nettsiden til Industri All.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.