Endelig global avtale i Telenor

Publisert: 18.01.13

– innholdet kan være utdatert

 
 
Hennum og Jennings i samtale om rettigheter og avtaler

 

18. januar 2013 er dermed en milepæl for EL & IT Forbundet og internasjonal fagbevegelse, representert ved UNIs generalsekretær Philip Jennings. Nestleder Vidar Hennum har hatt ansvaret for prosessen mellom UNI og Telenor de siste årene.

– Den globale avtalen omfatter alle Telenors ansatte i hele verden. Det betyr at ansatte har rett til å organisere seg, rett til å etablere fagforeninger og rett til kolletive forhandlinger, sier en fornøyd nestleder Hennum.

Avtalen betyr også at det er nulltoleranse for barnearbeid og at det skal være et spesielt fokus på helse, miljø og sikkerhet.

– Det er nå arbeidet begynner. Avtalen skal følges opp, men det betinger at de som omfattes av avtalen får vite om det. Lokale ledere rundt i Telenors virksomheter skal informere om de nye rettighetene – hva avtalen betyr for de ansatte. Vi er klar over at det er noen spesielle utfordringer i Asia, i land hvor det ikke er noen stor kultur for organisering, fagforeningsarbeid og kollektive forhandlinger, understreker Hennum.

Tilbyr sin kompetanse

Generalsekretær Philip Jennings ser fram til å bygge opp og utvikle forholdet til Telenor. UNI har mye erfaring når det gjelder informasjonsarbeid og opplæring når det det gjelder fagforeningsprosesser og gleder seg til å bidra med denne kunnskapen.

– Den globale avtalen med Telernor er den 41. i rekken, samt at UNI for tiden arbeider med 47 andre multinasjonale selskaper om avtaler for å heve standarder og sikre arbeidere rett til gode lønns- og arbeidsforhold og respekt på arbeidsplassen, sa Jennings i forbindelse med signeringen.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.