EM-sølv til Fridell

Publisert: 02.11.10

– innholdet kan være utdatert

Den siste uka i oktober var Norgesmester i elektrofag, Bernt Erlend Fridell fra YIT Årdal, i Madrid for å forsvare de norske fargene. Det gikk over all forventning, og han endte opp med en sterk andreplass.

– Det var i grunnen godt å få konkurrert litt igjen. Sist var jeg veldig nervøs. Nå hadde jeg mer kontroll på tingene og kunne legge opp en plan for det jeg skulle gjøre, sier Fridell til Nettverk. 

Øve, øve, øve

Han ble kåret til norgesmester under Eliaden i juni. Siden den gang har han jobbet beinhardt med å øve på det nye styringssystemet KNX som styrer lys og varme. Det er en oppgave som stort sett kan gjøres på PCen, og som deltagerne ble testet i under EM. I tillegg har han hatt europamesterskapet i tankene i nærmest alt han har gjort i sitt daglige virke som lærling i YIT Årdal.

Bernt Erlend ble kun slått av Markus Støger fra Østerrike, og det med knappest mulig margin. Han har ligget i tet under hele den firedagers konkurransen.

Bernt Erlend Fridell er også medlem av det norske yrkeslandslaget som reiser til Worldskills i London 2011, hvor han vil møte elektrikere fra 35 forskjellige nasjoner.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.